Resultat från Enskede innebandycup

I september deltog Klubb 33 i en innebandycup i Enskede. Det var en korpturnering för lag från hela södra Stockholm så det var över 100 lag som deltog. Vi presterade riktigt bra resultat och vi kom faktiskt hela vägen till semifinal. Bästa resultatet i en cup för oss någonsin och särskilt roligt eftersom det var så många lag med.

Cupen var lite av en fest för hela klubben. Det är inte ofta våra respektive och barn kan vara med på våra aktiviteter men när vi spelar i cuper och liknande kan de ju vara med och den här gången var uppslutningen rejäl. Vi hade en hejaklack på säkert 15 personer som var med hela dagen. Ungarna kutade omkring runt sargerna och hejade och våra flickvänner, sambos och fruar ordnade med dricka och annat.

Total kross i gruppspelet
I gruppspelet blev vi lottade mot Årsta Boyz, Jurkyrkogården (ett gäng som jobbar på Skogskyrkogården) och Bredäng FC. Matcherna spelades i 2×5 minuter så det var riktigt högt tempo. Vi körde två byten varje period för att verkligen orka springa hela tiden. Årsta Boyz blev en munsbit och vi hann faktiskt med att peta in hela sex bollar bakom deras stackars målvakt. 6-0 i första matchen följdes upp av 4-1 mot Bredäng. Dom var lite bättre än Årsta, men vi hade inga problem att tvåla till dem ordentligt. Jurkyrkogården var en lite tuffare match, men även här drog vi det längsta strået. 3-1 till oss i den matchen.

Rafflande slutspel
Efter gruppspelet var det lottning inför 16-delarna. Här ställdes vi mot IBK Slask – ett gäng som faktiskt tidigare vunnit den här cupen. En formidabel uppgift och det blev mycket rafflande. Efter 10 minuter av allt annat än skönspel stod det 1-1 och det blev sudden death. Här klev Anas fram och med ett långskott stoppade han in segermålet.

Om 16-delen var en tajt historia var åttondelen en promenad i parken. 5-0 skrevs slutsiffrorna till mot Akaneiro. De var faktiskt riktigt usla. Kvarten var lite tuffare då Bennys Bilmek stod för motståndet. De var hårdföra, bilmekanikerna, och Tobbo fick tyvärr kliva av efter bara någon minut efter att ha blivit tacklad in i sargen. Hårdföra var de, men inte särskilt skickliga och Nicke hade lekstuga. Hattrick i första perioden och 3-0 blev också slutresultatet.

I semin hade vi sedan ingen chans mot Telia STHLM som körde över oss från första sekund. Det var kanske inte så konstigt – i det laget finns nämligen några spelare som har spelat i Superligan tidigare. 1-7 i baken var smärtsamt, men totalt sett är vi givetvis supernöjda med resultatet.

Lämna en kommentar