Hammarby – laget i våra hjärtan

Vi är alla födda och uppvuxna på Söder och då finns inget annat alternativ än Hammarby IF. Söderbröder är vi allihopa! Många av oss har familj som har hållit på Bajen i generationer och vi har helt enkelt grönvitt blod. Det fina med Bajen, förutom att det finns en sådan sammanhållning och kärlek, är att föreningen har så många idrotter under paraplyet. Om hjärtat klappar för Bajen kan man alltså ta del av mängder av evenemang. Vi som är gediget sportintresserade har minst en spännande match eller tävling att besöka nästan varje dag året om.

Det är emellertid givetvis fotbollen som är i absolut centrum. Klubb 33 finns på plats på alla hemmamatcher på Tele2 Arena, oavsett väder och oavsett tabelläge. Det är obligatorisk uppslutning och det enda som räknas som giltigt förfall är om flickvännen/frun ligger på BB! På grund av jobb och annat är det inte lika lätt att åka iväg på bortamatcher, men om det handlar om andra lag i Stockholmsområdet gör vi alltid resan dit.

Bandy är nummer två i föreningen och även för oss i Klubb 33. Vi missar inte många matcher på Zinkensdamm. Vi brukar ansluta till Bajen Fans inför matchen och värma upp med några öl – annars är det lätt hänt att man förfryser både fingrar och tår. En annan favorit är goalball – sporten för synskadade. Det är riktigt coolt att se våra killar och tjejer dominera i den här sporten.

Lämna en kommentar